Sav-bázis egyensúly fenntartásáért
az AKTIV Árpával

A sav-bázis kérdés az utóbbi időben a figyelem középpontjába került. Az ezzel kapcsolatos szakirodalomból megtudtuk, hogy az emberek 90 %-a elsavasodott, és emiatt kb. 110-féle betegség kialakulásának okaként írják le.
Ha ezek az adatok igazak lennének, könnyű dolgunk lenne. Minden reggel vizünkbe egy kanál szóbikarbónát kevernénk, a 110-féle betegség eltűnne, és az emberiség 90%-a meggyógyulna.
Azzal a szakirodalom is egyetért, hogy a szódabikarbóna kiváló lúgosító. Az összefüggések sajnos, nem ennyire egyszerűek. Ezért e gyógymód sem hoz gyógyulást a száznál több betegségre.
A sav-bázis egyensúlyról szóló szakirodalom mindegyikében táblázat közli a savasnak és lúgosnak tartott élelmiszerek listáját. E listákon a gabonaféléket kivétel nélkül savasító élelmiszerek közé sorolják, – bár feldolgozott teljes kiőrlésű élelmiszerként őket még kielégítően nem elemezték. Néhányan emiatt – tévesen – termékünket is savasnak nevezik.
Termékünk magas minőségben feldolgozott árpacsírából áll, tehát nem árpát, hanem csírát tartalmaz. Az erről szóló szakirodalom táblázatai a csírákat lúgosnak tartják kivétel nélkül.
Ezt írják: a csírák egytől-egyig kis bázisképző energia és vitaminbombák. Ezen kívül termékünkben az ún. aktiválási eljárás során a fehérjék nagy része aminosavakra bomlik, és a bélrendszerből felszívódik.
A szakirodalom a húsokat erős savképzőnek tartja. Ezért azt ajánlja, hogy fehérjeszükségletünk nagy részét növényekből elégítsük ki, mert a növényi fehérjék nem annyira savasak.
AKTIV Árpa Formulánk erre teljes mértékben alkalmas, fehérjetartalma magas, közel 30 %. Fehérjére szükségünk van, hiszen alkotóelemei aminosavak, amik szervezetünk nélkülözhetetlen építőkövei.
Miért fontos, hogy lúgos ételt fogyasszunk?
A természetben élő népeknél a savasság-lúgosság nem kérdés. Az, hogy szervezetünk elsavasodik, civilizációs betegség. A mozgásszegény életvitel, a finomított szénhidrátok és élelmiszerek (fehérkenyér, cukrok, édességek, tészták, sütemények) okozzák. Mivel ezen okok miatt savasodunk, ezt ellensúlyozhatjuk lúgos ételek – AKTIV Árpa – fogyasztásával.
Nem az a fontos, hogy testünk lúgos legyen, hanem az, hogy a savas és lúgos élelmiszereket egyensúlyba hozzuk. A már említett savas ételek csökkentése, plusz napi 2 liter folyadék és az AKTIV Árpa Formula fogyasztása,– mely árpacsírát tartalmazó lúgos étel – valamint egy kis mozgás helyreállíthatja sav-bázis háztartásunk egyensúlyát.
