Fogyni vágyóknak ideális zsírégető táplálék az AKTIV Árpa Formula

Testsúlyunk hatékony szabályozásának kulcsa:
vércukorszintünk ingadozásának mérséklése
Magas vércukorszint esetén a vérben lévő glukóz végső soron zsírrá alakul. Ha azonban alacsony a vércukorszint, levertnek érezzük magunkat. Elhízott egyéneknél nagy gyakorisággal alakul ki cukorbetegség. A testsúly és a cukorbetegség közti összekötő láncszem: a cukor.
A cukor nem egyszer csalóka formában lopakodik be étrendünkbe. A répa és a nádcukrot nagyobb részt félkész termékekben, snack-ben és édességben fogyasztjuk. Malátacukor finomított gabonafélékben, fehér kenyérben és hántolt rizsben fordul elő. A szőlőcukor különféle italokban, gyümölcsökben, pl.: szőlőben, banánban van.
Ezek a cukrok gyorsan felszívódnak, fogyasztásuk után hirtelen magasba szökik a vércukorszint, mert emésztést alig igényelnek, és nagyon hamar glukózzá alakulnak. A vérben lévő glukózt azután a sejtek, pl. az agy és az izmok sejtjei, energiaforrásként hasznosítják.
Sajnos a glukóz, ez a nagy “oktánszámú” üzemanyag nem veszélytelen. A kelleténél magasabb vércukorszint károsítja az idegeket, a látást, a veséket és az érrendszert. E veszélyek miatt a szervezet abban a pillanatban, amikor a vércukorszint túlzottan megemelkedik, lépéseket tesz a felesleges cukor eltávolítására, ha éppen nincs szüksége energiára. A fölösleges cukornak a véráramból való eltávolítása a hasnyálmirigy egyik hormonjának, az inzulinnak a feladata.
Az inzulin által a vérből eltávolított cukor glikogénné (keményítővé) és zsírrá alakul. Minél gyakrabban emelkedik meg a vércukorszint, annál több inzulin termelődik.
Minél több inzulin termelődik, annál több zsír rakódik le. Az inzulint ebben az értelemben zsírképző hormonnak tekinthetjük.
A magas inzulinszint nemcsak a tápanyagok zsírrá alakulását okozza, hanem a már meglévő zsiradékok felhasználását is gátolja. A vércukorszint csökkenésekor glukagon hormon szabadul fel, ami a zsírok lebontását és energiaforrásként való felhasználását segíti.
Ha a vércukorszint ingadozását mérséklő étrenden élünk, hasnyálmirigyünk kevés inzulint termel, és glukagon felszabadításával zsírt éget el. Ha ételünk vércukor-ingadozást okoz, inzulin szabadul fel, és hízást idéz elő.
Ahhoz, hogy zsírégetők legyünk, le kell mondanunk a gyorsan felszívódó cukrokról, és át kell térnünk a lassan felszívódó szénhidrátokban gazdag élelmiszerekre.
Táplálékaink gyors vagy lassú felszívódásának mutatója az, hogy milyen mértékben emelik a vércukorszintet. Ezt a glikémiás index mutatja úgy, hogy a glukóz glikémiás indexét 100-nak vesszük. A többi élelmiszert ehhez viszonyítjuk.
A zsírégető étrend lényege, hogy az 50-nél kisebb glikémiás index-szel rendelkező táplálékok fogyasztását szorgalmazza.
Az AKTIV Árpa Formula ideális zsírégető étel, glikémiás indexe: 27.
Az AKTIV Árpa Formula alacsony glikémiás indexe a következő összetevőknek köszönhető:
- Az AKTIV Árpa Formula magas rosttartalma.
- Jelentős mértékű fehérjetartalma.
- A benne lévő amilóz lassú felszívódású szénhidrát (a búzában gyorsan felszívódó amino-pektin van).
- A szójában az amilóz felszívódását gátló enzim található.
A zsírégető étrend 25% fehérjét ír elő, a normál táplálkozás 15%-os fehérjetartalmával szemben. Ezért az AKTIV Árpa Formula kiemelkedően nagy fehérjetartalmával fogyókúrázóknak ideális.
A fogyókúrázóknak nincs szükségük telített zsírsavakra. Sajnos, ha a fehérjeszükségletet húsból fedezzük, telített zsírsavakból is sokat fogyasztunk. Az AKTIV ideális fehérjeforrás, mert telített zsírsavakat, koleszterint nem tartalmaz.
A kalóriatáblázatot nem vesszük szigorúan, de azért 1500 kcal-nál naponta ne együnk többet. Ezt a 1500 kcal-t osszuk el 5 étkezésre. Az AKTIV Árpa egy adagját – mely 2 evőkanál – 2 dl tejbe keverjük, akkor 170 kcal-t juttatunk a szervezetbe, tehát tízóraira és uzsonnára ideális táplálék. Ha a fogyókúrázók vízzel fogyasztanak egy adagot, akkor alkalmanként csak 70 kcal-t visznek a szervezetükbe.
Fogyókúránk különösen hatékony lesz, ha vacsorára is megelégszünk az AKTIV Árpával.
Az AKTIV Árpában az előcsíráztatási eljárás során aktivizálódnak az enzimek.
Az ásványi anyagok, és a nyomelemek, szerves kötésbe, a szervezet számára jól hasznosítható formába kerülnek.
A cukor különböző folyamatokon haladva alakul át energiává.
Ezen folyamatokhoz főleg B vitaminok szükségesek: B1, B2, B3, B5. Ezekben a vitaminokban AKTIV Árpa Formulánk különösen gazdag. Így termékünknek nem csak makro-, hanem a mikro-részei is elősegítik a fogyást.
A fenti folyamathoz, melyben a cukor végső soron vízzé, széndioxiddá és hővé alakul, különféle ásványi anyagok is kellenek: vas, magnézium, kalcium, króm, cink. AKTIV Árpa Formulánk ezeket jól felszívódó formában tartalmazza.
