Természetes energia minden napra

Fogyni vágyóknak ideális zsírégető táplálék az AKTIV Árpa Formula

Testsúlyunk hatékony szabályozásának kulcsa:

vércukorszintünk ingadozásának mérséklése

Magas vércukorszint esetén a vérben lévő glukóz végső soron zsírrá alakul. Ha azonban alacsony a vércukorszint, levertnek érezzük magunkat. Elhízott egyéneknél nagy gyakorisággal alakul ki cukorbetegség. A testsúly és a cukorbetegség közti összekötő láncszem: a cukor.

A cukor nem egyszer csalóka formában lopakodik be étrendünkbe. A répa és a nádcukrot nagyobb részt félkész termékekben, snack-ben és édességben fogyasztjuk. Malátacukor finomított gabonafélékben, fehér kenyérben és hántolt rizsben fordul elő. A szőlőcukor különféle italokban, gyümölcsökben, pl.: szőlőben, banánban van.
Ezek a cukrok gyorsan felszívódnak, fogyasztásuk után hirtelen magasba szökik a vércukorszint, mert emésztést alig igényelnek, és nagyon hamar glukózzá alakulnak. A vérben lévő glukózt azután a sejtek, pl. az agy és az izmok sejtjei, energiaforrásként hasznosítják.

Sajnos a glukóz, ez a nagy “oktánszámú” üzemanyag nem veszélytelen. A kelleténél magasabb vércukorszint károsítja az idegeket, a látást, a veséket és az érrendszert. E veszélyek miatt a szervezet abban a pillanatban, amikor a vércukorszint túlzottan megemelkedik, lépéseket tesz a felesleges cukor eltávolítására, ha éppen nincs szüksége energiára. A fölösleges cukornak a véráramból való eltávolítása a hasnyálmirigy egyik hormonjának, az inzulinnak a feladata.

Az inzulin által a vérből eltávolított cukor glikogénné (keményítővé) és zsírrá alakul. Minél gyakrabban emelkedik meg a vércukorszint, annál több inzulin termelődik.
Minél több inzulin termelődik, annál több zsír rakódik le. Az inzulint ebben az értelemben zsírképző hormonnak tekinthetjük.

A magas inzulinszint nemcsak a tápanyagok zsírrá alakulását okozza, hanem a már meglévő zsiradékok felhasználását is gátolja. A vércukorszint csökkenésekor glukagon hormon szabadul fel, ami a zsírok lebontását és energiaforrásként való felhasználását segíti.

Ha a vércukorszint ingadozását mérséklő étrenden élünk, hasnyálmirigyünk kevés inzulint termel, és glukagon felszabadításával zsírt éget el. Ha ételünk vércukor-ingadozást okoz, inzulin szabadul fel, és hízást idéz elő.

Ahhoz, hogy zsírégetők legyünk, le kell mondanunk a gyorsan felszívódó cukrokról, és át kell térnünk a lassan felszívódó szénhidrátokban gazdag élelmiszerekre.

Táplálékaink gyors vagy lassú felszívódásának mutatója az, hogy milyen mértékben emelik a vércukorszintet. Ezt a glikémiás index mutatja úgy, hogy a glukóz glikémiás indexét 100-nak vesszük. A többi élelmiszert ehhez viszonyítjuk.

A zsírégető étrend lényege, hogy az 50-nél kisebb glikémiás index-szel rendelkező táplálékok fogyasztását szorgalmazza.

Az AKTIV Árpa Formula ideális zsírégető étel, glikémiás indexe: 27.

Az AKTIV Árpa Formula alacsony glikémiás indexe a következő összetevőknek köszönhető:

  1. Az AKTIV Árpa Formula magas rosttartalma.

  2. Jelentős mértékű fehérjetartalma.

  3. A benne lévő amilóz lassú felszívódású szénhidrát (a búzában gyorsan felszívódó amino-pektin van).

  4. A szójában az amilóz felszívódását gátló enzim található.

 

A zsírégető étrend 25% fehérjét ír elő, a normál táplálkozás 15%-os fehérjetartalmával szemben. Ezért az AKTIV Árpa Formula kiemelkedően nagy fehérjetartalmával fogyókúrázóknak ideális.

A fogyókúrázóknak nincs szükségük telített zsírsavakra. Sajnos, ha a fehérjeszükségletet húsból fedezzük, telített zsírsavakból is sokat fogyasztunk. Az AKTIV ideális fehérjeforrás, mert telített zsírsavakat, koleszterint nem tartalmaz.

A kalóriatáblázatot nem vesszük szigorúan, de azért 1500 kcal-nál naponta ne együnk többet. Ezt a 1500 kcal-t osszuk el 5 étkezésre. Az AKTIV Árpa egy adagját – mely 2 evőkanál – 2 dl tejbe keverjük, akkor 170 kcal-t juttatunk a szervezetbe, tehát tízóraira és uzsonnára ideális táplálék. Ha a fogyókúrázók vízzel fogyasztanak egy adagot, akkor alkalmanként csak 70 kcal-t visznek a szervezetükbe.

Fogyókúránk különösen hatékony lesz, ha vacsorára is megelégszünk az AKTIV Árpával.

Az AKTIV Árpában az előcsíráztatási eljárás során aktivizálódnak az enzimek.
Az ásványi anyagok, és a nyomelemek, szerves kötésbe, a szervezet számára jól hasznosítható formába kerülnek.

A cukor különböző folyamatokon haladva alakul át energiává.

Ezen folyamatokhoz főleg B vitaminok szükségesek: B1, B2, B3, B5. Ezekben a vitaminokban AKTIV Árpa Formulánk különösen gazdag. Így termékünknek nem csak makro-, hanem a mikro-részei is elősegítik a fogyást.

A fenti folyamathoz, melyben a cukor végső soron vízzé, széndioxiddá és hővé alakul, különféle ásványi anyagok is kellenek: vas, magnézium, kalcium, króm, cink. AKTIV Árpa Formulánk ezeket jól felszívódó formában tartalmazza.

Terméktapasztalatok:

"Eleinte kételkedtem abban, hogy ettől fogyni lehet! Mivel régebben kóstoltam már más fogyasztó hatású porokat, azt gondoltam ennek az Árpa Formulának is valami szörnyű, lenyelhetetlen íze lesz. De nem! Nagyon finom, kellemes ízű, bármiben is keverem föl, mindennek átveszi az ízét. Fogytam tőle 5 kilót, és olyan energikus lettem, hogy az életembe beiktattam a mozgást, hogy még egészségesebb és fittebb lehessek. Mindenkinek csak ajánlani tudom!"
J. Etelka
36 éves, pedagógus
"Munkám során nagyon sokat kell ülnöm. Ezért a súlyom az elmúlt 2 évben jelentősen gyarapodott. Három hónapos kúrát tartottam az AKTIV Árpával. Reggel és este fogyasztottam tejjel elkeverve. Délben főtt ételt ettem. 3 hónap alatt 7 kg-ot fogytam, úgy hogy nem voltam éhes!"
S. Ádám
programozó, 21 éves

Ha tetszett, tudd meg a választ ezekre is:

- Mi az egészséges, hosszú élet, és a jó közérzet forrása?
- Mi alapján érdemes táplálékkiegészítőt választani?
- Mi az a 10 egyszerűen követhető alapelv, amivel elkerülheted az egészségromlást?

Kérd a 3+1 emailt tartalmazó összefoglalót!